Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GĘŚ FASZEROWANA KASZĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęsich 1 szt
suszonych grzybów 15 dag
wędzonego boczku 15 dag
masła 1 łyżka
cebula 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
sól
pieprz
jajko 1 szt
pietruszki 2 łyżki
kasza 2 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: GĘŚ FASZEROWANA KASZĄ

GRZYBY MOCZYMY PRZEZ NOC I GOTUJEMY ODCEDZAMY, CEBULE OBIERAMY I SIEKAMY MARCHEW I PIETRUSZKĘ OBIERAMY I MYJEMY I ŚCIERAMY NA NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH, GĘŚ MYJEMY I DOKŁADNIE OPRUSZAMY , NACIERAMY SOL PRZEM, ZAWIJAMY FOLIĄ ALUMINIOWĄ I WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 30 MIN, KASZĘ GOTUJEMY NA SYPKO CEBULĘ, MARCHEW I PIETRUSZKĘ DUSIMY NA MAŚLE MIESZAMY Z KASZĄ DODAJEMY JAJKO I GRZYBY, NATKĘ PIETRUSZKI, DOPRAWIAMY I MIESZAMY, GĘŚ NADZIEWAMY FARSZEM I ZSZYWAMY, OBKŁADAMY PLASTRAMI BOCZKU PIECZEMY OKOŁO 2,5 GODZ, W TEM. 200C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak