Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bomba lodowa z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

lody czekoladowe 600 ml
likier kawowy 1 kieliszek
starta gorzka czekolada 100 g
lody waniliowe 400 ml
wiśnie 300 g
likier wiśniowy 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Bomba lodowa z wiśniami

Dużą metalową miskę schłodzić w zamrażalniku przez 20-30 minut.
Lody czekoladowe szybko zmiksować z likierem kawowym i startą czekoladą. Zamrożona miskę wyłożyć folią spożywczą, a następnie jej dno i boki pokryć warstwą lodów czekoladowych, zostawiając pusty środek. Wstawić na 1-2 godziny do zamrażalnika. Wiśnie umyć, osuszyć, wydrylować, skropić likierem wiśniowym. Lody waniliowe lekko rozmrozić miksując przez 1 minutę mikserem, a następnie wymieszać łyżką z wiśniami. Formę wyjąć z zamrażalnika na 5-6 godzin. Przed podaniem wyłożyć bombę lodową na półmisek, ostrożnie usunąć folię i pokroić deser na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak