Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak po polsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 300 g
pietruszka 40 g
marchewka 40 g
seler 20 g
masło 30 g
zielenina do dekoracji
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak po polsku

Ze szczupaka zdjąć skórę,oczyścić ,wypłukać,jarzyny obrać,opłukać i ugotować,odcedzić wywar i posolić,do wywaru włożyć rybę,gotować na wolnym ogniu,jajka obrać,posiekać,masło stopić,następnie ugotowaną rybę posypać posiekanym jajkiem i drobno posiekaną zieleniną,polać masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 23.11.2011 10:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak