Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumsztyk z cytrusami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowe steki 17 dag
śmietana 200 ml
pomarańcze 2 sztuki
sól
masło 2 łyżki
curry
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz zielony ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rumsztyk z cytrusami

Steki mocno obsmaż na maśle po 3 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni, osól, zawiń w folię aluminiową i odstaw w ciepłe miejsce. Wyciśnij sok z jednej pomarańczy. Do tego, co zostało na patelni, dodaj śmietanę i wyciśnięty sok. Podgotuj, aż zgęstnieje. Dopraw. Druga pomarańczę obierz, podziel, usuń błonkę. Wrzucić do sosu i krótko podgrzej. Sosem polej mięso i podaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak