Duszony kurczak

Duszony kurczak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • sól i pieprz do smaku

  • sosu sojowego

    2 łyżki
  • zioła prowansalskie

  • łyżka masła

  • olej

  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w cienkie paski. Następnie oprószyć solą i pieprzem i skropić sosem. Posypać ziołami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wstawić do lodówki na ok. 30 minut. po upływie czasu smażyć na złoto z obu stron. Następnie zmniejszyć ogień dodać masło i dusić do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

natii3624

20.07.2012 17:04
super przepis :)

iknbozka

16.02.2012 08:35
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat