Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 sztuki
pomidory 6 sztuk
kiełbaski paprykowe 8 sztuk
ziemniaki 75 dag
sól
mąka
smalec
wołowina 4 plastry (zadnia)

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina po węgiersku

Mięso posól, obtocz w mące i usmaż na smalcu. Przełóż do rondla. Na tym samym tłuszczu podsmaż posiekaną cebulę. Przypraw, zalej 1/2 filiżanki wody, zagotuj. Przelej do rondla z wołowiną i duś. Po 30 minutach dodaj ćwiartki ziemniaków, kawałki kiełbasek i obrane ćwiartki pomidorów. Zalej do 1/3 wodą, dopraw i duś jeszcze 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak