Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz warmiński

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wegorz 1 kg
cebula 80 dkg
koncentrat pomidorowy 60 g
olej 200 g
mąka 100 g
jabłko 1 szt
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz warmiński

Węgorza wypatroszyć,wyporcjować,nasolić i odstawić na godzinę,cebulę,jabłko obrać i pokroić w kostkę,cebulę obsmażyć na oleju,osolić,dodać jabłko,szczyptę cukru,pieprz i koncentrat pomidorowy,wymieszać i zagotować z dodatkiem małej ilości wody,obtoczoną w mące rybę usmażyć na oleju,włożyć do rondla i zalać gorącym sosem,podawać na gorąco lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak