Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w białym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
jabłka 10 dag
ketchup 1/2 szklanki
białe wino 1/2 szklanki
sól
pieprz
cukier szczypta
Goździki całe Prymat kilka
polędwica wołowa 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w białym winie

Mięso opłucz, usuń błonę. Pokrój w plastry. Lekko rozbij tłuczkiem, posyp przyprawami i mąką. Mocno zrumień z obu stron. Jabłka zetrzyj i dodaj do bitek z ketchupem, winem, goździkami, cukrem i resztą mąki rozrobionej w małej ilości wody. Wymieszaj, dopraw. Duś ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak