Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak po indyjsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1 kg
koncentrat pomidorowy 40 g
masło 60 g
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
natka pietruszki do smaku
smalec 50 g
śmietana 100 g
sól do smaku
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak po indyjsku

Szczupaka oczyścić,nasolić,ułożyć w brytfance posmarowanej tłuszczem,wstawić do piekarnika,zrobić zasmażkę ;2 szklanki rosołu,dodać curry,mąkę i masło,dokładnie wymieszać i zagotować,następnie dodać śmietanę,gęstym sosem polać szczupaka,koncentrat pomidorowy położyć na wierzchu w postaci wyciśniętych kropek,posypać natką pietruszki i zapiec 5 min w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 30.09.2011 08:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak