Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane bakłażany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser mozarella 15 dag
pomidor malinowy 2 szt
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane bakłażany

Bakłażany umyć, pokroić w plastry o grubości ok 1 cm.włożyć na 15 min. do osolonej wody, po wyjęciu osuszyćna papierowym ręczniku, następnie zeszkłić na złoty kolor.
pomidory sparzyć i obrać ze skórek, a następnie pokroić w plastry.Ser pokroić w plastry. W brytfance wysmarowanej olejem,ułożyć plastry bakłażana,na nich pomidory,ser,następnie znów plastry bakłażana, i tak aż do wyczerpania składników. Posypać solą i pieprzem. Zapiekać aż ser sie rozpusci. Podawać gorące z posiekanymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak