Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp po staropolsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 kg
rodzynki 100 g
migdały 100 g
mąka 100 g
cebula 100 g
masło 70 dkg
sól do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki do dekoracji
cytryna do dekoracji
bulion 1 kostka
wino czerwone 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Karp po staropolsku

Karpia oczyścić,opłukać i osolić,położyć karpia w brytfance posmrowanej tłuszczem i polać go masłem,następnie wstawić na 15 min do piekarnika,rodzynki,migdały sparzyć i posiekać ,cebulę obrać i pokroić w kostkę,wszystko razem podsmażyć na maśle,dodać łyżkę mąki i podrumienić,podlać rosołem z kostki rozpuszczonej w wodzie -2 szklanki,karpia wyjąć ,położyć na półmisku i polać gorącym ,gęstym sosem,udekorować natką pietruszki i plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 10.09.2011 21:29
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak