Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń w zalewie octowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

okoń 1,5 kg
cebula 150 g
marchewka 300 g
mąka 200 g
olej 400 g
ocet 300 g
cukier 50 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń w zalewie octowej

Ryby oczyścić,nasolić,obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor,włożyć do naczynia szklanego,następnie zagotować 1 l wody z dodatkiem utartej w paski marchewki,dodać przyprawy i zagotować,dodać ocet i cebulę,doprawić do smaku,ciepłą zalewą zalać rybę i odstawić na 4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak