Pulpety

Pulpety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa mielonego

    ¾ kg
  • cebule

    2
  • natka pietruszki

  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z posiekaną cebulką i natka pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować małe kuleczki obsmażyć je z obu stron na oleju następnie przełożyć do rondelka. Podlać wodą i przygotować dowolny sos lub z torebki. Dusić ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pigila

21.10.2011 18:47
super

jasiek

27.09.2011 12:43
też daję dużo cebulki

Adamorek

23.09.2011 13:50
świetne pulpety

Ewa95

22.09.2011 12:21
aż mi ślinka cieknie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat