Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego ¾ kg
cebule 2
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety

Mięso wymieszać z posiekaną cebulką i natka pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować małe kuleczki obsmażyć je z obu stron na oleju następnie przełożyć do rondelka. Podlać wodą i przygotować dowolny sos lub z torebki. Dusić ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 21.10.2011 18:47
super
jasiek 27.09.2011 12:43
też daję dużo cebulki
Adamorek 23.09.2011 13:50
świetne pulpety
Ewa95 22.09.2011 12:21
aż mi ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak