Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba usmażona 6 porcji
pomidory 200 g
masło 50 g
cebula 1 szt
olej 50 g
mąka ziemniaczana 20 g
cytryna 1/2 szt
natka pietruszki do dekoracji
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra w pomidorach

Pomidory ugotować i przetrzeć,cebulę obrać i pokroić w półplasterki i podsmażyć na maśle i dodać do pomidorów ,mąkę ziemniaczaną rozmieszać z wodą dodać do rondelka i wymieszać,doprawić do smaku,sosem zalać rybę i skropić olejem,następnie ułożyć na półmisku i udekorować plasterkami cytryny i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 06.12.2011 17:13
smaczna
ronald88 05.10.2011 10:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak