Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z pangi w piance ze słonecznikiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z pangi 4 szt
jajko 3 szt
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
białko 3 szt
słonecznik łuskany 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
przyprawa kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z pangi w piance ze słonecznikiem

Filety z pangi oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać widelcem z przyprawą Kucharek. Białka ubić na sztywna pianę z dodatkiem szczypty soli. Filety rybne oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Następnie zanurzyć w piane z białek, położyć na tłuszczu, posypać słonecznikiem i szybko usmażyć. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.09.2013 19:57
Apetyczne filety.
ankaryba 04.06.2012 09:05
super!!!
Wacław 27.11.2011 09:54
świetne danie !
Monika193
Monika193 29.03.2011 23:10
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak