Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka a la Mexicana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 100 g
cebula 1 szt
ogórek kiszony 3 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
bulion 0,5 l
sól do smaku
olej do smażenia 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka a la Mexicana

W rondlu rozgrzać olej, wrzucić pokrojone na kawałki mięso, przesmażyć uważając, żeby nie przywarło do dna. Cebulę pokroić w talarki i smażyć aż się zeszkli, następnie dodać pokrojone w plasterki ogórki, smażyć razem ok. 5 minut. Wlać bulion – dokładnie wymieszać, wrzucić fasolę, kukurydzę i pomidory. Zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok. 10 minut. Doprawić do smaku i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 04.04.2012 20:55
apetyczna
Jolanta40 18.09.2011 19:39
aż mi slinka cieknie , pycha
iwona332 22.08.2011 11:52
super
iwona332 22.08.2011 11:52
super
iwona332 22.08.2011 11:52
super
Sylwia56
Sylwia56 07.08.2011 09:45
świetne
adam1f 10.07.2011 21:58
ciekawe
cukiereczek 24.03.2011 08:40
dokładnie super
pawel6 23.03.2011 12:07
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak