Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem brzoskwiniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1 puszka
masło 20 dag
żółtko jajek 2 szt
budyń waniliowy 1 szt
mąka krupczatka 2 łyżki
cukier puder 1 łyżka
Biszkopt 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem brzoskwiniowym

Mąkę, proszek budyniowy i żółtka rozmieszać w 1/2 szkl wody. Zalewę z brzoskwiń zagotować, wlać rozmieszane żółtka z mąką i ugotować budyń, odstawić, przestudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem dodając stopniowo przestudzony budyń. Brzoskwinie pokroić na kawałki, włożyć do kremu, wymieszać. Na blat biszkoptowy wyłożyć 3/4 kremu, przykryć drugim ciastem. Wierzch posmarować pozostałym kremem, posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 21.12.2013 08:10
bardzo fajny ;)
sara1 26.10.2013 11:32
świetny z takim kremem
Dorota59 31.03.2013 20:37
mniam, pyszniutkie
Seba 08.11.2012 08:57
smaczny
IlonaAlbertos 24.09.2012 23:03
Pyszny deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak