Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka głowiasta w majonezie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

główka sałaty 3-4 głowki
żółtko jajek 1 sztu
ole 1 litr
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka głowiasta w majonezie

Przyrządzić sos majonezowy bardzo gęsty. Sałatkę opłukać pod bieżącą wodą,oczyścić, otrząsnąć z wody. Pokrajać jak makaron. Połączyć z majonezem. Wyłożyć na salaterkę. Przybrać talarkami rzodkiewki i siekanym szczypiorkiem. Surówkę tę sporządza się tuż przed podaniem i można ją używać do kanapek. Bułkę kanapkową pokrajać w cienkie kromki, posmarować masłem, nakładać grubą warstwę surówki, przybrać talarkami rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak