Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z krewetkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szkl
cebula 2 szt
pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
krewetki mrożone ilość wg uznania
Zalewa:
woda 5 szkl
ketczup 3 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
masło 1/2 kostki
czosnek 2 ząbki
warzywa mrożone
olej odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z krewetkami

Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Piersi z kurczaka pokroić w kostki, nastepnie przyprawić je przyprawami i wstawić do lodówki. W międzyczasie przygotować zalewę: do rondelka wlać wodę, włożyć margarynę, pokrojone w małą kostkę ząbki czosnku, przyprawy i ketczup. Gotować na małym ogniu, aż masło się rozpuści. Do naczynie żaroodpornego wsypać surowy ryż,cebulę, nastepnie dodać pokrojone mięso z kurczaka i mrożone warzywa. Na samym końcu zalać gorącą zalewą. Piec w piekarniku około 1 godziny w 200 C. W międzyczasie krewetki wyjąć z zamrażalnika, rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju i przysmażyć na niej krewetki. Dusić, aż będą miękkie, a następnie dodać je do przygotowanej zapiekanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 30.09.2011 16:41
superowa:)
adam1f 08.08.2011 23:31
niezłe
Henryka2 22.03.2011 22:57
Ja też, w każdej postaci.
Babciagramolka 22.03.2011 18:27
Uwielbiam krewetki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak