Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku- wersja pikantna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka 2 puszki, typu jaś
pomidory 1 puszka, krojone z czosnkiem
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy do smaku
kiełbasa zwyczajna 2 laski
sól, pieprz do smaku
papryka czerwona 2 szt
papryczka chili 1/2 szt
olej odrobina
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku- wersja pikantna

Na samym początku obrać cebulę i pokroić ją na mniejsze kawałki. Kiełbasę pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju. Wrzucić cebulę, zeszklić ją, a następnie dodać kiełbasę. Wszystko razem przysmażyć. Do garnka wrzucić fasolę z puszki, pomidory z puszki, pokrojone papryki. Dolać trochę wody( 1,5 szklanki), podsmażoną cebulę z kiełbasą. Wszystko razem wymieszać i gotować. Przyprawić do smaku+ dodać koncentrat pomidorowy. Jeżeli ktoś lubi gęstą fasolkę najlepiej zaciągnąć powyższą fasolkę wodą(1/2 szklanki ) wymieszaną z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 21.06.2012 23:48
uwielbiam
Katarzyna56 10.04.2012 22:42
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak