Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew zapiekana z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 60 dag
masło 3 łyżki
ser żółty 50 gr
śmietana słodka 50 ml
pieczarki 20 dag
sól, pieprz, cukier do smaku
natka pietruszki 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew zapiekana z pieczarkami

Marchew oczyścić i pokroić w kostkę,ugotować pod przykryciem z dodatkiem szczypty soli,cukru i łyżki masła do miękkości.Pieczarki pokroić w paski i podsmażyć.Połączyć z marchewką,dodać pokrojoną pietruszkę.Wyłożyć w naczyniu żaroodpornym przesypując startym serem,polać śmietaną i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mili_kati 17.03.2012 14:44
świetny przepis
Edyta38 18.06.2011 19:46
mniam mniam
RenataZ-et 18.05.2011 23:40
podoba mi się to połączenie
kuklik 15.05.2011 06:08
marchew z pieczarką ciekawe połączenie
mysza666 01.05.2011 19:27
I to jest jakiś dodatek do obiadu, czy sam obiad?;) Interesujące
Margo1 11.04.2011 20:59
lubię
teresa18 31.03.2011 21:30
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak