Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort kukurydziany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 200 g
mak 100 g
cukier 100 g
jajko 2
drożdże 20 g
mleko ciepłe 600 ml
cukier waniliowy 10 g
sól
skórka z cytryny 1\\2
masło do smarowania
brązowy rum 2 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Tort kukurydziany

Mleko łączymy z ciepłym mlekiem dodajemy resztę składników , dokładnie wyrabiamy ciasto, i zaraz odstawiamy w ciepłe miejsce na pół godzinki. Okrągłą formę całą wysmarować masłem , przekładamy do formy masę i pieczemy od razu przez pół godziny w temp. 170 st , gotowy po wyjęciu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.03.2013 13:03
dla mnie coś nowego
Ewelina38 30.04.2011 20:34
bardzo ciekawy przepis
ElizaT 18.04.2011 09:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak