Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz
czosnek
ocet
cukier
papryka czerwona 4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub w ósemki i opłukać. Włożyć do czystych i suchych słoików.

Do każdego słoika włożyć liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu, pokrojony w plastry ząbek czosnku.

Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem. Powstałą zalewą zaleć paprykę w słoikach. Pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 30.04.2013 08:00
też na zimę robię takie zapasy.
Ada-Gaba 20.12.2012 08:13
dobre
alaaa 11.11.2012 17:52
też robię,bardzo lubię
Mati13 08.07.2012 19:19
bardzo lubię zimą na kanapki
Wafelek2601 19.06.2012 18:42
też robię, jest pyszna
dianix 06.04.2012 20:47
wlasnie jest na mojej kanapce z serem żółtym;)
jasiek 28.03.2012 22:05
świetna do wędlinki
Motorek 15.03.2012 16:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak