Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO WOŁOWE PO MYŚLIWSKU

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1/2 kg.
cebula 2 sztuki
ogórki konserwowe 4 sztuki
śmietana 1/2 szkl.
mąka - -
tłuszcz - -
papryka mielona - do smaku
sól - do smaku
Liść laurowy suszony Prymat - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
grzyby suszone 10 sztuk
wino białe wytrawne 1/2 szkl.
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku
Ziele angielskie całe Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO WOŁOWE PO MYŚLIWSKU

Grzyby namoczyć w wodzie.
Mięso umyć, pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem, papryką, obtoczyć w mące i usmażyć na tłuszczu. Dodać odrobinę wody, podlać winem i dusić, aż mięso stanie się miękkie.

Cebulę obrać pokroić i oddzielnie poddusić, dodać wraz z pokrojonymi ogórkami, liściem laurowym i zielem angielskim do mięsa.
Grzyby odcedzić, pokroić, dodać do mięsa.

Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami mąki, rozprowadzić z wywarem mięsnym, wszystko dodać do duszącej się wołowiny. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak