Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grenadier smażony

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z grenadiera 3 kawałki
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
pieprz
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Grenadier smażony

Fileta odmrażamy na talerzu posypując solą . Do talerza wbijamy jajko, przyprawę uniwersalną , przyprawę do ryb, pieprz i w tej mieszance moczymy ryby potem moczymy w mące potem znów w jajku i bułce tartej . Smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu , podajemy z ziemniakami i ogórkiem konserwowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

14.03.2013 18:47
mimo, ze pieklem prawie 15 minut wyszedł twardy jak zelówka - nie da sie ugryźć - dlaczego
babcia
babcia 02.01.2013 14:07
lubię tą rybkę
babcia
babcia 02.01.2013 14:07
lubię tą rybkę
Edyta38 13.06.2011 19:05
extra
ElizaT 10.04.2011 14:30
fajnie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak