Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KWAS BURAKOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 1 kg.
woda 2 l.
czosnek - do smaku
chleb razowy 10 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: KWAS BURAKOWY

Buraki obrać, umyć, pokroić, przełożyć do glinianego naczynia.

Zalać przygotowaną, ciepłą wodą, dodać pokruszony chleb oraz przeciśnięte przez praskę kawałki czosnku.

Naczynie zakryć płóciennym materiałem, szczelnie obwiązać i postawić w ciepłym miejscu na kilka dni. Po upływie tego czasu kwas odcedzić. Kwas doskonale nadaje się do barszczu.

SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak