Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ziemnaki ugotowane na pół twardo
kiełbasa 2 pałki
cebula 1 duża
jajko 2
śmietana kilka łyzek
ser żółty
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z jajkiem

Ziemniaki pokroić w plasterki.Kiełbasę i cebule pokroić w kostke i podsmażyć.Jajka roztrzepać, dodać śmietanę i połowę startego sera, wymieszać.W formie żaroodpornej układać warstwami ziemniaki, cebulę i kiełbasę, posypac kucharkiem.Całość zalać jajkami i posypac pozostałym serem.Zapiec do zrumienienia w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 02.11.2011 08:47
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak