Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z piersi indyka na kanapki

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 2 szt
marchewka ugotowana 5 gram
jajko 1 szt
koperek 5 gram
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z piersi indyka na kanapki

Pierś z indyka mielimy wraz z odrobina marchewki. Następnie dodajemy do niego jajko, bułkę tartą i zagniatamy na jedną masę. Mięso doprawiamy posikaną pietruszką, solą, pieprzem, majerankiem.
Mięso obtaczamy skórą z indyka, tak aby ta przylegała do niego starannie i posypujemy wierz ulubionymi przyprawami. Całość pieczemy ok 40 minut w rozgrzanym piekarniku. Czasami skóra odpada przy krajaniu plasterków.Choć sama rolada bez skóry jest również smaczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 07.12.2012 21:20
też uwielbiam;)
Norgiusz 20.04.2012 06:42
swietna
halina17 02.01.2012 17:50
dobry przepis
Elżbieta17 07.11.2011 12:03
Pyszne takie jedzonko:)
dianix 26.10.2011 12:36
sama zrobilas? ja bym chyba nie potrafila
dianix 26.10.2011 12:36
sama zrobilas? ja bym chyba nie potrafila
piotereq 06.09.2011 09:39
pycha
joanna77 22.07.2011 22:00
pyszne
ronald88 02.07.2011 14:21
super
Robert10 03.06.2011 13:15
smakowicie wygląda
Kuchareczekjeden 26.03.2011 20:27
super!
AgaS10 26.03.2011 14:36
świetny pomysł na domową wędlinkę:)
Ania67 25.03.2011 09:21
przepadam za nią:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak