Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynki z nadzieniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sardynki 800 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
jajko 2 szt
margaryna 30 g
cebula 100 g
olej 150 g
mąka 50 g
sól do smaku
natka pietruszki 4 łyżki[posiekana]

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynki z nadzieniem

Sardynki namoczyć w zimnej wodzie,następnie wyfiletować,margarynę utrzeć z jajkami,dodać posiekaną natkę pietruszki i połowę tartej bułki,doprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać,przygotowane filety posmarować nadzieniem i przykryć drugą połówką,zaciskając brzegi tak,aby tworzyły kształt sardynki,nadziane sardynki panierować w mące ,jajku i tartej bułce,a następnie smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak