Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier oraz żółtka i dalej ubijamy. Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną oraz z proszkiem do pieczenia.Delikatnie łączymy z ubitą pianą mieszając łyżką. Masę wylewamy do blaszki ,pieczemy około 20 minut w temp.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.10.2011 13:59
pyszny
Robert10 03.09.2011 14:42
lekkie ciasto
MAR3STA 30.03.2011 23:48
robię podobnie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak