Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
jajko 1 szt
sól, pieprz do smaku
cebula 1 szt
śmietana gęsta kwaśna 200 ml
olej do smażenia
rukola
wędzony łosoś 4 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i śmietaną

Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Dodać jajko ,sól,pieprz do smaku i wymieszać.Na gorącym oleju usmażyć placki na złoto z obu stron.Plasterki łososia pociąć na kawałki rozłożyć na plackach.Na każdy placek nałożyć kleks śmietany i kilka listków rukoli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 04.05.2012 22:30
super
Monika193
Monika193 30.05.2011 08:14
z łososiem będą na pewno pyszne
Natalia/tubisiek 18.05.2011 21:05
ciekawy przepis
Margo1 01.05.2011 00:05
nie jadłam jeszcze takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak