Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada burgundzka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1 kg
cebula 150 g
mleko 250 g
masło do posmarowania
mąka ziemniaczana w/g uznania
bułka 2 szt
czosnek do smaku
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada burgundzka

Mintaja oczyścić ,wypłukać,wyfiletować i zemleć wraz namoczoną w mleku i odciśniętą bułką i podsmażoną cebulą,do masy dodać posiekane jajka,mąkę ziemniaczaną i dobrze wymieszać i doprawić do smaku,następnie uformować podłużny wałek,obtoczyć w bułce i piec około 40 min w wysmarowanej tłuszczem blaszcze ,podaczas pieczenia podlewać wodą,podawać na gorąco w ostrych sosach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.03.2012 09:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak