Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z czarnymi porzeczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
olej 0,5 szklanki
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier 1 szklanka
inka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z czarnymi porzeczkami

Cukier utrzeć z jajkami na puszystą masę.Kolejno dodać 2 szklanki mąki,łyżeczkę proszku do pieczenia,pół szklanki oleju,łyżkę inki.Całość zmiksować.Do wysmarowanego masłem i posypanego mąką prodiża wlać ciasto.Posypać je czarnymi porzeczkami (mogą być z kompotu lub mrożone).Całość piec 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.06.2013 12:27
podoba mi się
Edyta38 15.05.2011 12:18
super ci wyszo:)
Karolinka w Kuchni 11.04.2011 11:11
super wygląda :D
Grażyna13 28.03.2011 19:42
Ale ładne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak