Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczany krem z trybulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500g
cebula biała
mleko 500 ml
listki trybuli 200g
białe wino 125 ml
śmietanka 22% 125 ml
żółtko jajek
gałka muszkatołowa Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczany krem z trybulą

W rondelku podsmażamy cebulę , do cebuli wlewamy bulion oraz mleko- zagotować , do tego jeszcze dajemy pokrojone w kawałki ziemniaki i całość gotujemy pół godziny, Następnie wszystko zmiksować , wlać wino, listki trybuli, szczyptę dać gałki muszkatołowej a całość jeszcze doprawić solą i pieprzem .Zdejmujemy z ognia , i dodajemy żółtko ubite ze śmietanką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 25.09.2013 08:57
jeszcze nie próbowałam
ElizaT 10.04.2011 14:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak