Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka z skorupce musztardowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udek z kurczaka, 6
pomidorów z puszki bez skórki 1 puszka
cebula 1
czarnych oliwek 120 g
majonezu 1 łyżka
platkow migdałowych 75 g
olej
sól
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
papryki słodkiej 1/2 łyżeczki
czosnku granulowanego 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka z skorupce musztardowej

Przyprawę do kurczaka złocistą wymieszać z 2 łyżami oliwy i tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso, a następnie odstawić do lodówki.

Pomidory rozgnieść widelcem, dodać posiekaną cebulę, pokrojone oliwki, czosnek granulowany i paprykę słodką. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.

Musztardę wymieszać z majonezem. Migdały rozgnieść na drobno. dodać do majonezu z musztardą. Dodać tyle wody, aby powstała kremowa masa.

Naczynie do pieczenia posmarować olejem, na dnie rozłożyć masę pomidorową. Ułożyć udka, a następnie posmarować je kremem musztardowym.

Piec ok. półtorej godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stop. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 16.05.2011 18:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak