Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska słodko-kwaśna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
imbir starty 1 cm
pieprz
olej sezamowy 1 łyżka
sos
ocet 2 łyżki
cukier 4 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska słodko-kwaśna

Kapustę kroimy na cienkie paski długości ok. 5 cm. Paprykę czyścimy z pestek i kroimy w cienkie paski. Mieszamy kapustę, paprykę, imbir i pieprz.Łączymy
składniki sosu, polwamy warzywa. Rozgrzewamy olej sezamowy i polewamy nim kapustę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na min. 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 25.09.2011 15:22
fajne
Krystyna32 25.04.2011 09:24
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak