Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

STEK Z DZIKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka z dzika 1/2 kg.
cebula 1/4 kg.
czosnek - -
mąka 2 dag.
sól - do smaku
pieprz - do smaku
olej do smażenia - -
orzechy włoskie 5 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: STEK Z DZIKA

Mięso pokroić jak na kotlety, rozbić tłuczkiem. Uformować owalne steki i przyprawić solą i pieprzem oraz posypać mąką. Usmażyć.

Cebulę obrać i usmażyć na oleju. Orzechy sparzyć we wrzątku, posiekać i razem z cebulą dodać do kotletów. Wszystko razem poddusić. Doprawić. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 01.05.2012 11:04
uwielbiam dziczyznę
Adamorek 03.10.2011 19:57
niezły stek
Adamorek 03.10.2011 19:57
niezły stek
Justyna Jussstiii 19.08.2011 09:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak