Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos gribiche

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda 1 łyżeczka
olej słonecznikowy 1 szklanka
ocet winny 1 łyżeczka
korniszony 1
kapary kilka
estragon listki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos gribiche

Do miseczki dać same żółtko , musztardę , ocet i to roztrzepać widelcem , stopniowo wlewając olej i cały czas mieszać Gdy już powstanie nam gładki sos , wtedy dodajemy posiekane kapary , jednego korniszona i estragon . Wystarczy tylko kilkanaście listków . Wszystko doprawiamy do smaku sola , pieprzem i dobrze wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 29.05.2012 08:22
ciekawy
ElizaT 10.04.2011 14:32
niezłe trzeba przyznać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak