Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne śniadanko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kukurydza z Puszki 1 łyżeczka
ogórek zielony 3 plasterki
pomidor 5 plasterków
jogurt naturalny 2 łyżeczki
sałata 3 liście do dekoracji
wafelki ryżowe 1 szt
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne śniadanko

Ugotowane i obrane jajko kroimy na pół i wydłubujemy żółtko następnie wkładamy je do miseczki lub głębokiego talerza i rozdrabniamy widelcem po czym dodajemy jogurt naturalny i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Nakładamy naszą masę na wafla , równo rozsmarowując.
(Resztę jajko tzn: białko - możemy sobie podjeść podczas robienia wafla)

Pomidora myjemy i wykrawamy z niego 5 części które nakładamy na wafla przy krawędziach.
Następnie ogórka myjemy obieramy i kroimy z niego 3 plasterki a następnie te plasterki na pół i przyozdabiamy.
Kukurydze z puszki wykładamy na sam środek naszego wafla i podajemy z przyozdobieniem sałatowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak