Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany ser kozi na sałacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kozi ser 4 plastry
jajko 1
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
rukiew liście
pomidorki koktajlowe kilka
WINEGRET:
musztarda 1 łyżka
ocet winny 2 łyżki
olej słonecznikowy 200 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany ser kozi na sałacie

Plastry sera najpierw panierujemy w mące , potem w jajku i bułce tartej , odkładamy na bok i robimy sos winegret Do miseczki wlewamy ocet , sól, pieprz , musztardę i stopniowo wlewamy olej , ubijamy to na gładki sos. Dopiero teraz możemy smażyć ser z obu stron na ładny złoty kolor.Na talerzykach układamy najpierw ładnie liście rukwi i przekrojone na połówki pomidorki a całość możemy już polewać winegretem , a na to kłaść dopiero plasterki sera .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak