Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa biała z kapustą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała surowa 1 kg
grzyby suszone 150 g
kapusta kiszona 70 dag
cebula 3 szt
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa biała z kapustą i grzybami

Grzyby namocz w szklancel wody i odstaw na godzinę, a następnie gotuj przez ok. 30 min. Kiszoną kapustę gotuj przez ok. 40 min w 1 szklance wody. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na głębokiej patelni, a następnie dodaj do niej kiełbasę (w całości). Duś pod przykryciem przez ok. 15 min. Następnie dodaj kapustę oraz grzyby pokrojone w dość cienkie paseczki. Przypraw do smaku. Całość duś jeszcze przez ok. 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 16.12.2013 23:55
Bardzo smaczna
Wacław 12.11.2011 17:24
lubie taką !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak