Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w salsie z ananasem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 80 dkg
marchew 2-3 szt
cebula 2 szt
ananas w puszce 4 plastry
sól, pieprz
koncentrat pomidorowy 1 szt
keczup pikantny 5 łyżek
mąka
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w salsie z ananasem

Filety rybne - według uznania dorsz, mintaj,pokroić na kilkucentymetrowe kawałki, obsmażyć na patelni, Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Marchew zetrzeć na tarce o grubych okach, cebulę w piórka pokroić , a ananasa na kawałki 1 centymetrowe. podsmażyć cebule na oleju, dodać marchew, koncentrat przyprawy, dusić około 15 minut i i dodać ananasa. Potem przełożyć do salsy rybę, podsmażyć razem, aż przejdzie smakiem. Posypać szypiorem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 11.11.2011 09:55
super
Emilia21 11.11.2011 09:55
super
katarzyna124 05.05.2011 08:44
bardzo ciekawy przepis:)
accee 05.04.2011 22:45
Smaczne
aginaa 03.04.2011 13:22
ale mam ochote na nie :)
Agnieszka_B 23.03.2011 15:11
ciekawe połączenia:)
rzenia15 23.03.2011 10:58
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak