Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus z winogron

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

winogrona 1 kg
sok z cytryny 1/2 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier do smaku
listki melisy

Przepis i sposób przygotowania na: mus z winogron

Winogrona przecinamy na pół i wyjmujemy pestki. 2/3 winogrona miksujemy w malakserze, tak, jednak, by były wyczuwalne kawałeczki. Owoce wrzucamy do rondelka i zalewamy mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, dodajemy cukier i sok z cytryny, gotujemy do ścięcia się mąki. Wyłączamy ogień i dodajemy resztę winogron w połówkach oraz listki melisy. Przekładamy do pucharków i odstawiamy do lodówki do całkowitego ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 19.05.2012 09:49
pychotka
m1monika 26.09.2011 16:57
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak