Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą, mięsem i grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 700 gram
kapusta kiszona 300 gam
grzyby suszone 100 gram
mięso wieprzowe bez kości 300 gram
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą, mięsem i grzybami

Mąkę, olej i wodę zagniatamy na ciasto. Gdy będzie gotowe podsypujemy je mąką i wałkujemy. Na koniec wycinamy tradycyjne krążki na pierogi.
Kapustę kroimy i gotujemy do miękkości. W osobnych garnkach gotujemy grzyby i mięso,a gdy będą gotowe mielimy je przez maszynkę. Na koniec wszystkie składniki tj: kapustę, grzyby i mięso mieszamy razem i doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem Prymat. Gotowy farsz nakładamy na krążki ciasta i zwijamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 02.12.2012 20:49
pyszności
kate.500 25.11.2012 20:43
super
Emiliozo 16.06.2012 06:17
ja bym się skusiła
Dorian 14.03.2012 07:49
uwielbiam
Dorian 14.03.2012 07:49
uwielbiam
halina17 26.12.2011 18:50
smaczne
Norgiusz 13.12.2011 09:50
na pewno smacxzne
Elżbieta17 18.11.2011 16:53
pycha:)
ronald88 14.07.2011 15:57
super
Kopiko1983 31.05.2011 14:21
Pyszne! Uwielbiam!
AgaS10 09.05.2011 14:39
lubimy i często robimy:)
Kuchareczekjeden 29.04.2011 11:40
smaczniutkie
Ania67 22.03.2011 14:30
uwielbiam pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak