Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUS ŚLIWKOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki 1/2 kg.
migdały 5 dag.
białko 4 sztuki
cukier puder 30 dag.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 dag.
sok z cytryny - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MUS ŚLIWKOWY

Śliwki umyć, wyjąć pestki, zalać odrobiną wody i dusić aż zrobią się miękkie. Ostudzić i przetrzeć przez sitko.
Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, zetrzeć, dodać do śliwek i skropić wszystko sokiem z cytryny.

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder pod koniec ubijania oraz żelatynę, następnie mus ze śliwek. Mus przełożyć do salaterek, przełożyć w chłodne miejsce na jakąś godzinę czasu. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 22.03.2011 07:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak