Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻUR KISZONY

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1/2 l.
czosnek - -
mąka żytnia 10 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: ŻUR KISZONY

Mąkę zalać ciepłą, przygotowaną wodą, starannie wymieszać i przelać do glinianego naczynia, dodać czosnek i odstawić w na kilka dni w ciepłe miejsce.
Żur wychodzi kwaśny dlatego doskonale nadaje się do zup. SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 22.03.2011 07:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak