Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka bakaliowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 30 dkg
białko 6 szt
cukier wanilinowy 1 opakowania
orzechy 15 dkg
rodzynki 12 dkg
wafle

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka bakaliowe

Z białek ubić piane, dodać cukier i ubijać na sztywno. Dodać pokruszone orzechy, rodzynki i wymieszać. Ciasteczka uformować i ułożyć na waflach po czym piec w niezbyt nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 06.07.2011 10:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak