Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka mięsna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 1 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek konserwowy 1/2 szklanki
kukurydza w puszce 1/2 szklanki
marchewka gotowana 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka mięsna

Golonkę gotujemy w wodzie z przyprawami aż do miękkości. Po ugotowaniu obieramy ją z mięsa. Pokrajane mięso układamy do salaterek, dodając do nich groszek, kukurydzę i pokrojoną w kostkę marchewkę. Wodę w której gotowała się golonka podgrzewamy, ewentualnie doprawiamy do smaku i wlewamy do salaterek. Po dwóch godzinach galaretka jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 08.11.2012 19:39
bardzo smacznie wygląda
Andzia1977
Andzia1977 12.02.2012 21:43
pyszotka
Margo1 18.10.2011 10:00
lubię
Margo1 18.10.2011 10:00
lubię
Magdalena80 13.08.2011 22:09
wygląda smacznie...
magical66 12.07.2011 23:33
bardzo lubię takie galaretki
Bart 12.07.2011 22:44
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak