Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszkowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
mleko 2 szkl
kasza manna 4 łyżki kopiaste
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
margaryna lub masło 1 kostka
cukier wanilinowy
żółtko jajek 2
galaretka
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszkowiec

1. Do gotującego mleka wsypujemy kaszę manną i chwilę gotujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę. Wszystko chłodzimy.
2. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym i żółtkami. Następnie dodajemy wystudzoną kaszę manną. Wszystko razem ucieramy.
3. masę dzielimy na 2 części i do jednej dodajemy kakao.
4. Tortownicę wykładamy biszkoptami i wykładamy na nie kakaową masę, następnie biała. Na masie możemy ułożyć jakieś owoce i następnie polać na nie wcześniej przygotowaną galaretkę. (Nie może być gorącą. Najlepiej polewać ja na ciasto kiedy będzie się już trochę ścinać).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 06.11.2011 11:20
pyszne
djkatee 23.03.2011 08:49
W punkcie 2 powinno być: Masło ucieramy z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami, następnie dodajemy wystudzoną kaszę manna. wszystko ucieramy. Zgłosiłam do edycji, ale zanim edytują przepis piszę tu aby nie było problemów.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak